Om Nicklas

Presentation
20170711_173940

”Mitt mål är att bli den jag är ämnad att vara, att ta vara på min potential, att leva fullt ut...”

Insikten om att livet är ändligt och att drömmen om det vi egentligen vill göra ofta stannar vid en dröm har fått mig att ta steget och lämna den inrutade vardagen för att göra något helt annat. Det handlar inte om att försöka förverkliga något storslaget, snarare tvärtom, det vill säga att förenkla livet, men nödvändigtvis inte i bemärkelsen att göra det lättare, mer om att skala av det ovidkommande för att kunna leva mer genuint och hållbart.

I sin bok Långsamhetens lov skriver Owe Wikström om hur ofta vi skjuter upp det vi egentligen vill göra. Jag känner så väl igen mig – hur många gånger har jag inte själv stannat upp inför möjligheten att ta steget och bryta de mönster jag varit inne i för att förverkliga drömmen om det där andra, det jag egentligen vill göra. Nu är det gjort! Steget är taget! När jag funderar på mitt beslut inser jag att det faktiskt är något storslaget jag vill förverkliga – att leva ett liv jag själv valt, få mer tid med dem jag älskar och större möjlighet att vara närvarande i mitt eget liv, att gå den jag är ämnad att vara till mötes.

Genom åren har intresset för de långsiktiga överlevnadsfrågorna vuxit sig allt starkare och i familjen har vi på olika sätt förändrat vår livsföring för att den ska bli mer hållbart. Själv har jag alltid varit intresserad av alternativa sätt att leva och verka och inspirerats av den kraft och kreativitet som ofta finns hos människor som valt att gå sina egna vägar, som valt att skapa sitt liv efter eget huvud, på egen hand eller tillsammans med andra, ofta i samklang med naturen.

När jag nu äger min egen tid vill jag dela med mig av de erfarenheter jag gjort under min livsresa och, inte minst viktigt, lära mig nya saker som gör att jag utvecklas ytterligare och växer som människa. Ingen är perfekt, men det är inte som perfekta människor vi gör skillnad utan det är när vi trots våra fel och brister gör vårt bästa som vi ofta lyckas åstadkomma verklig förändring! Det gäller oavsett om det handlar om egna privata projekt eller omställningen till en bättre värld.

_________________

”Tanken att man ska vänta med att leva sitt liv till den dag när man får tid är förförisk, men förrädisk. Det kommer alltid något emellan.”

Owe Wikström, Långsamhetens lov eller vådan av att åka moped genom Louvren, Natur och Kultur, 2002.

%d bloggare gillar detta: